01

 

Proteini

Iako proteinski šejk već sadrži proteine, možda ćete hteti da povećate unos ukoliko su vaše potrebe za njima velike. Možete da dodate obične proteine u prahu naravno, ali takođe možete da dodate i niskomasni beli sir, jogurt, ricotta sir ili tofu u cilju povećanja sadržaja proteina.

02

 

Voće i povrće

Dodavanjem voća i povrća u proteinski šejk vi na jedostavan način unosite više zdravih namirnica ishranom. Smrznuto voće i povrće je praktično, a proteinskom šejku daju gušću teksturu. Eksperimentišite sa različitim voćem i povrćem, kao što je slatko povrće poput šargarepe ili bundeve. Pravite različite kombinacije, na primer pomešajte ananas sa šargarepom ili bananu sa bundevom. Ukoliko ste hrabri i volite da eksperimentišete probajte da dodate neke baš neobične sastojke u šejk, kao što su bebi spanać ili cvekla.

03

 

Vlakna

Većina mešavina za proteinski šejk ne sadrži mnogo vlakana i većina ljudi ih ne unosi u količini u kojoj bi trebalo, te iz tog razloga probajte da dodate u šejk hranu bogatu vlaknima. Možete da dodate vlakna u prahu ili voće i povrće, mekinje ili semenke kao što su suncokret, lan, čija semenke koje doprinose većem unosu vlakana.

04

 

Kalorije

Ukoliko su vaše potrebe za kalorijama velike,  možete da dodate mleveni ovas, orašaste plodove, avokado ili suvo voće kako biste povećali sadržaj kalorija u šejku.

05

 

Led

Led je lepi dodatak za šejk jer ga čini gušćim. Led takođe povećava količinu šejka, tako da se povećava sama porcija bez povećanja kalorija. Odličan trik za one koji vode računa o telesnoj masi!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *